Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تهیه کننده با اعتقاد بر اینکه «معنی و مفهوم ایستگاه رادیو تلویزیونی به کل دگرگون خواهد شد» در این زمینه معتقد است: به زودی ایستگاه‌های رادیو و تلویزیونی شکل خواهد گرفت که با کمترین هزینه مبادرت به پخش برنامه کرده و مردم نیز با دست‌چین کردن برنامه‌ها، آنچه را که دوست دارند می‌بینند.

ایرج تقی‌پور ـ تهیه کننده ـ در یادداشتی درباره موضوع صوت و تصویر فراگیر نوشته است:

«یادم می‌آید در کتابی که انتشارات سروش مجموعه‌ی سخنرانی های همایش شیراز سال ۱۳۵۴ در تدوین سیاست‌های فرهنگی رژیم پهلوی منتشر کرده بود، اولین سخنرانی متعلق به مهندس رضا قطبی در مراسم افتتاحیه بود که گفته بود: ماهواره‌ها دارند می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای پخش رادیو تلویزیونی. تاثیر این ماهواره‌ها در فعالیت ما به حدی خواهد بود که شاید ما مجبور شویم حتی معماری ساختمان‌هایمان را هم تغییر دهیم (نقل به مضمون).

باز هم یادم می‌آید در اوایل دهه‌ی ۱۹۸۰ میلادی که هنوز تلویزیون‌های ماهواره‌ای مستقیم فعال نشده بودند، در هر بازار و جشنواره‌ی سینمایی، سمینارهایی برقرار بود برای بررسی ابعاد حقوقی تلویزیون‌های ماهواره‌ای و تا مقررات هماهنگ تدوین و تصویب نشد، تلویزیون‌های ماهواره‌ای خیلی پا نگرفتند.

این دو مثال را از این جهت آوردم که در صنعت سینما و تلویزیون به دلیل ماهیت نرم‌افزاری که دارد، آینده‌نگری و تدوین مقررات و قوانین لازم شرط اصلی است. دولت‌ها معمولا وظیفه‌ی تدوین و تصویب مقررات را برای تسهیل فعالیت شاغلین حرفه را دارند و خود صرفا در حد ایستگاه‌های رادیو تلویزیونی که آگاهی دهنده‌ی برنامه‌های دولتی باشد تامین بودجه و دخالت می‌کنند. اگر از برنامه‌های خبری (و مخصوصا اخبار آب و هوا بگذریم) برنامه‌های پرتماشاچی و سرگرم‌کننده آنچنان پرهزینه هستند که ایستگاه‌های دولتی توان سرمایه‌گذاری مستقیم چندانی را ندارند. از طرف دیگر این برنامه‌ها ماهیت درآمدزایی دارند و این باعث شده که تولید سریال‌های داستانی بزرگ، مسابقات مهم ورزشی، مسابقات پرخرج و دیدنی و شوهای بزرگ در چرخه‌ی ایستگاه‌های خصوصی تعریف شوند.»

او با تقسیم بندی ایستگاه‌های خصوصی به دو دسته در این زمینه نوشته است:

«۱ـ ایستگاه‌های تلویزیونی که وظیفه‌ی تولید و تامین برنامه و جدول نمایش را به عهده گرفته و با جذب انواع آگهی در ابتدا و میان برنامه‌ها هزینه‌های خود را تامین می‌کنند. آقایان روپرت مرداک و سیلویو برلوسکونی از سلاطین این حوزه هستند.

۲ـ ایستگاه‌های غیرتلویزیونی که برنامه‌ها را به درخواست بیننده ارسال می‌کنند. این ایستگاه‌ها قبلا به دلیل محدویت‌های فنی، کپی نوار یا دیسک را برای بینندگان می‌فرستادند، و حالا امکانات جدید فنی اجازه می‌دهد که برنامه‌ها را در برابر اخذ وجه برخط ارسال کنند.

من تاکنون ندیده‌ام که تلویزیون‌های دولتی در تولید و توزیع این دست برنامه‌ها دخالت کنند. حداکثر دخالتی که دیده‌ام در ایستگاه‌های دولتی مانند بی بی سی انگلستان و رأی ایتالیا این بوده که شرکت مستقلی را برای تولید برنامه‌های پرخرج تاسیس کرده‌اند و با مشارکت در این دست تولیدها، ضمن فروش به ایستگاه‌های متعدد تلویزیونی و حتی نمایش‌های سینمایی، مبادرت به نمایش تعداد محدودی از این برنامه‌ها می‌کنند.»

تقی پور با تاکید بر اینکه «تمام قانونگذاران و مراجع رسمی و قانونی کشور بر یک نکته اتفاق نظر دارند؛ رادیو تلویزیون مصداق صوت و تصویر فراگیر است و بدان معنی است که صوت و تصویر به صورت فراگیر برای آحاد ملت توزیع شده و آنها به دلخواه از هرکدام که خواستند (و عجالتا با تامین هزینه‌ها از جانب دولت و بدون پرداخت وجه اشتراک توسط مردم) استفاده می کنند.» در ادامه چنین آورده است: «سایر موارد که به صورت خرید و فروش خدمت یا برنامه باشد مصداق صوت و تصویر فراگیر نیست، لذا از حوزه‌ی وظایف قانونی صداوسیما خارج است. صدور مجوز تاسیس و بهره‌برداری واحدهای ارائه‌ی خدمات نیز قانونا به‌عهده‌ی وزارتخانه ی دیگری سپرده شده است.»

این تهیه کننده در پایان نوشته است:

«آخرین نکته‌ای که باید به آن اشاره کنم این است که در زمان تصویب همه‌ی قوانین بالا، توزیع برنامه‌ها بسیار پرهزینه بوده است. حتی هم اکنون نیز سازمان صداوسیما برای توزیع برنامه‌هایش هزینه‌های سنگینی را متحمل می‌شود. سازمان صداوسیما می‌توانست با همکاری دولت ایستگاه‌های خصوصی رادیو تلویزیون را زیر نظر رهبری سازماندهی کند و ضمن انداختن بار بخشی از وظایف (عموما از نوع تصدیگری) خود به دوش این شبکه‌ها، مانع از پا گرفتن و دیده شدن صدها ایستگاه فارسی زبان معمولا بی‌محتوای خارجی شود. 
امروزه نیز توزیع بر بستر شبکه‌ی اطلاعات چنان ارزان شده و در دسترس همگان است که هر کسی بتواند، ولو نوع ارزان قیمت آن تولید برنامه کند و به ارزان‌ترین شکل به دست مصرف کننده برساند. این خبر طلیعه‌ی آن است که به زودی ایستگاه‌های رادیو تلویزیونی شکل خواهد گرفت که با کمترین هزینه مبادرت به پخش برنامه کرده و مردم نیز با دست‌چین کردن برنامه‌ها، آنچه را که دوست دارند می‌بینند. معنی و مفهوم ایستگاه رادیو تلویزیونی به کل دگرگون خواهد شد.

چقدر خوب است این بار قبل از آوار شدن تکنولوژی‌های نو علاوه بر معماری ساختمان‌ها، ذهن‌های‌مان را هم نوسازی کنیم.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صداوسيما رادیو تلویزیونی رادیو تلویزیون ی ایستگاه صوت و تصویر برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۵۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک شبکه‌های تلویزیونی در دهه کرامت

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت سیما، قاب تلویزیون در دهه کرامت از جمعه ۲۱ اردیبهشت تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت با برقراری ارتباط‌های زنده با آستان ملکوتی امام رضا علیه السلام، پخش مستند، میان برنامه‌های مناسبتی مرتبط با دهه کرامت و پوشش و پخش مجالس مولودی خوانی، رنگ و بوی جشن و شادی به خود می‌گیرد.

این برنامه‌ها با ایجاد فضایی بانشاط، به تبیین سیره امام رضا علیه السلام و حضرت معصومه سلام الله علی‌ها خواهند پرداخت.

همچنین انعکاس مسئولیت‌ها و مطالبات دختران جامعه، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه و برجسته سازی نگاه تمدنی انقلاب به بانوان، برخی از محور‌های موضوعی است که در برنامه‌های ویژه دهه کرامت به آن پرداخته خواهد شد.

شبکه یک
برنامه زنده «توحید خانه» از شنبه ۲۲ اردیبهشت هر روز ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه یک پخش خواهد شد.
مستند «سمت اقیانوس» با موضوع زائران امام رض ا (ع) از شنبه ۲۲ اردیبهشت هر روز ساعت  ۱۲:۴۵ روی آنتن شبکه یک سیما می‌رود.
همچنین برنامه‌های «صبح بخیر ایران» و «ایران دوست داشتنی» نیز برنامه‌های خود را با ایام دهه کرامت منعطف خواهند کرد.

شبکه دو
برنامه زنده «صبحانه ایرانی» با موضوعات و اخبار متنوع سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی که به مناسبت دهه کرامت به این ایام منعطف خواهد شد و آیتم‌های متنوع و پلاتو‌های ویژه‌ای را در نظر خواهد گرفت. این برنامه گفتگو‌هایی نیز با کارشناسان مذهبی در مورد سیره عملی و کرامات اخلاقی حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) خواهد داشت.

برنامه «پناه» هر شب ساعت ۲۲:۰۰ به صورت زنده در حرم رضوی روی آنتن خواهد رفت و در دهه کرامت با دعوت از مهمانان مرتبط و کارشناسان مذهبی در مورد سیره و کرامات اخلاقی حضرت امام رضا (ع) و خواهر گرامی آن حضرت، حضرت فاطمه معصومه (س) به گفتگو خواهد پرداخت.
سخنرانی واعظان در حرم رضوی و حرم حضرت فاطمه معصومه (س) در قم و پخش مولودی‌خوانی و کلیپ‌های تصویری مرتبط با دهه کرامت از دیگر برنامه‌های شبکه دو در این ایام خواهد بود.
برنامه «بیا وسط» به صورت زنده هر روز ساعت ۱۹:۱۵ و مسابقه «صد در صد» هر روز ساعت ۱۸:۴۰ منعطف با دهه کرامت روی آنتن خواهند رفت.

شبکه سه
به مناسبت دهه کرامت شبکه سه سیما مینی سریال «روزی روزگاری برادر» را پخش می‌کند.
مینی سریال «روزی روزگاری برادر» در ۸ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای هر شب حوالی ساعت ۲۱:۰۰ پخش می‌شود.

شبکه چهار
ویژه برنامه دهه کرامت شبکه چهار با عنوان «ماجرای خورشید هشتم» در ۱۰ قسمت از شنبه ۲۲ اردیبهشت ساعت ۲۰:۳۰ پخش می‌شود.
این برنامه به تهیه کنندگی سید یزدان ملک آبادی و اجرای حمید سبحانی صدر روی آنتن می‌رود.

شبکه نسیم
ویژه برنامه «کودک شو» با اجرای ملیکا شریفی نیا و با حضور دانش اموزان دختر به مناسبت روز دختر، جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه ساعت ۲۲:۰۰ از شبکه نسیم به روی آنتن می‌رود.

شبکه آموزش
برنامه «مثبت آموزش» شبکه آموزش سیما منعطف با دهه کرامت روی آنتن می‌رود.

شبکه قرآن و معارف
برنامه گفتگو محور «یاد خدا» با حضور کارشناسان مختلف و با موضوع گرامی داشت دهه کرامت از روز جمعه ۲۱ اردیبهشت هر شب ساعت ۲۰ بر روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما می‌رود.
پخش سخنرانی‌های علما و روحانیون از حرم مطهر حضرت معصومه (س) در باب دهه کرامت هر شب ساعت ۱۸:۳۰ به صورت زنده از شبکه قرآن ومعارف سیما پخش می‌شود.
همچنین برقراری ارتباطات مستقیم و پخش تصاویر زنده از جشن‌ها و سخنرانی‌های مختلف در صحن‌های بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) از دیگر برنامه‌های شبکه قرآن و معارف سیما است.
پخش میان برنامه‌های مناسبتی، مجالس مولودی خوانی، قرائت ادعیه‌های مختلف و ترتیل جزخوانی نیز از تدارک شبکه قرآن ومعارف سیما در دهه کرامت می‌باشد.

شبکه تهران
گروه معارف شبکه تهران، با تدارک ویژۀ دو برنامه «تا نیایش» و «کرامت رضوی» دهه کرامت را گرامی می‌دارد.   برنامه ظهرگاهی «تا نیایش» از روز پنج شنبه ۲۷ تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه به مدت ۵ روز به مناسبت دهه کرامت حوالی ساعت ۱۲:۱۵ روی آنتن می‌رود. این برنامه ترکیبی به صورت زنده و مستقیم از مشهد مقدس، حرم مطهر امام رضا (ع) به تهیه‌کنندگی علیرضا هنرمند و محمد جوادی‌نژاد پخش می‌شود. «تا نیایش» دارای بخش گفتگو (مجری و کارشناس)، پخش تصاویر زائران حرم امام رضا (ع) و پلی‌بک‌های تماشایی خواهد بود.
ویژه‌برنامه ترکیبی «کرامت رضوی» نیز از ۲۷ اردیبهشت ماه به مدت ۵ شب ساعت ۲۴ به صورت زنده و ترکیبی از حرم رضوی در دهه کرامت تماشایی می‌شود. بخش گفتگو با کارشناس، پخش تصاویر زائران حرم امام رضا (ع)، مدیحه‌سرایی و پلی‌بک‌های مرتبط با برنامه از بخش‌های تماشایی این برنامه است.

شبکه افق
برنامه «صاد» در روز‌های یک شنبه و دوشنبه ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت و سه شنبه ۱ خرداد با اجرای یامین پور، به مناسب ایام کرامت، ساعت ۲۲ پخش می‌شود.

شبکه سلامت
برنامه‌های «مثبت سلامت» و «دوربین سلامت» منعطف با ایام دهه کرامت روی آنتن شبکه سلامت می‌رود.

شبکه کودک
ویژه برنامه عروسکی «ماجرا‌های نوید» و «بچه مرشد» منعطف با دهه کرامت روی آنتن شبکه کودک می‌رود. برنامه «بچه مرشد» از کنار مزار حکیم ابوالقاسم فرودسی در شهر طوس به صورت زنده روی آنتن می‌رود.

شبکه مستند
مستند‌های «کریم بانو» و «بنای محبت» در دهه کرامت به ترتیب شنبه و سه‌شنبه ۲۲ و  ۲۵ اردیبهشت، ساعت ۱۹:۳۰ از شبکه مستند پخش می‌شود. همچنین مستند «از جنس بلور» نیز از شنبه ۲۲ اردیبهشت تا چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، ساعت ۲۰:۳۰ روی آنتن می‌رود.

شبکه امید
فیلم‌های سینمایی «ماجرای رسیدن به ستارگان» و «جهان من» همزمان با روز دختر پنج شنبه و جمعه ساعت ۱۷:۰۰ از شبکه امید تماشایی می‌شود.
مستند‌های «عروسک کوکی نیستم» و «دختر بهمنشیر» پنج شنبه و جمعه ساعت ۲۳:۰۰ پخش می‌شود.
پخش مستند «سرزمین خورشید» و انیمیشن سینمایی «مشهد دوست داشتنی»، وله و کلیپ گروه‌های سرود نوجوان و «نونوا» از دیگر تدارکات شبکه امید برای دهه کرامت است.

شبکه جام جم
مستند «مهمانان درب شماره ۱۷» با محوریت گردشگران غیر مسلمان و توریست در حرم حضرت معصومه (س) و مجموعه تلویزیونی «کسی که نمی‌شناختم» در دهه کرامت از شبکه جام جم پخش می‌شود. همچنین ویدیو‌های ارسالی مخاطبان از سراسر دنیا، تصاویری از خاطرات، واگویه‌ها و زیارت‌های از راه دور عاشقان امام هشتم نیز در فواصل برنامه‌ها پخش خواهد شد.

دیگر خبرها

  • مدیر رادیو معارف؛ از مدیریت کنداکتور تا شروعِ «عصر جوانی»
  • تدارک شبکه‌های تلویزیونی در دهه کرامت
  • معرفی ویژه برنامه‌های رادیو در جشن میلاد حضرت معصومه (س)
  • دور دوم انتخابات مجلس، به روایت رادیو گفت وگو
  • همراهی رادیو فرهنگ با نمایشگاه کتاب تهران
  • خبر‌های رسانه نوزدهم اردیبهشت
  • برنامه «هشت صبح» از رادیو اقتصاد
  • نقش‌آفرینی بازیگر «لیسانسه‌ها» در «شب دیجور» محمود معظمی
  • سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود
  • صدای مرحوم مسعود اسکویی را بشنوید