Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر حسین شریفی تهیه کننده سریال های «روزهای بی قراری»، «مرد نقره ای»، «هشت بهشت» و فیلم های «شب دهم»، «آوازهای سرزمین من»، «آشوبگران» در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، با اشاره به اینکه صدا و سیما بودجه آنچنانی ندارند. اگر هم بودجه داشته باشد برای افراد خاص، مثل مدیرانی است که تهیه کننده شده اند و معتقد است مردم ایران قصه پسند هستند، ولی تولیدات صدا وسیما جذاب نیستند و قصه سریال ها مثل گذشته جذاب نیستند که مخاطبان بیننده سریال های شبکه های ماهواره ای شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه رسانه ها در تلاش هستند برنامه های پر مخاطب بسازند و این هدف زمانی تحقق می یابد که سیاستگذاران و برنامه سازان، با سلیقه مخاطبان خود آشنا باشند. در این شرایط، طبیعی است مردم از تولیدات تلویزیون به عنوان رسانه ملی برای برآورده شدن خواسته هایشان توقعاتی داشته باشند و برای رسیدن به راه های ترغیب آنها برای دیدن تولیدات صدا و سیما بهانه‌ای برای گفت‌وگوی خبرگزاری برنا با عده ای از برنامه سازان تلویزیون بود. در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار برنا با امیر حسین شریفی تهیه کننده سینما و تلویزیون را می خوانید:

به نظر شما مخاطب از تلویزیون چه توقعی دارد؟

مخاطب توقع دارد تلویزیون، فیلم و سریال های ارزشمند و حاوی پیام های مفید، سرگرم کننده و جذاب تولید کند. از این رسانه اخبار واقعی را بشنوند، ولی توقعات مردم در تلویزیون به هیچ عنوان برآورده نمی شود چون تولیدات صدا و سیما مانند گذشته جذاب نیست. فیلم و سریال هایی که الان ساخته می شوند همه بدون مفهوم هستند. یعنی قصه ای ندارند که مخاطب را جذب کند. در گذشته زمان پخش سریال های تلویزیون، خیابان ها خلوت می شد..

برنامه سازها چطور می توانند مردم را به دیدن تولیدات تلویزیون ترغیب کنند؟

مردم ایران قصه پسند هستند باید برنامه هایی برای آنها ساخته شود که قصه خوبی داشته باشد و با آن همذات پنداری کنند. دیگر قصه هایی که با دیدن چند قسمت از آن مخاطب، آخر داستان را حدس بزند برای مردم تکراری شده است.

وقتی در رسانه ملی آثار جذابی تولید نمی شود مردم به سمت دیدن فیلم و سریال های شبکه های خارج از ایران مانند «جم تی وی» ترکیه که ضد اخلاقی و مبتذل است جذب می شوند. وقتی این شبکه ها داستان را تا حدود 400 قسمت طولانی می کنند و با جذابیت ها و اتفاقاتی که در قصه هایشان می افتد بیننده را جذب می  کند.

در صورتی که سریال سازی برای صدا و سیما حدود 10 تا 15 قسمت است. البته بارها گفته اند می خواهیم سریال های 400 قسمتی بسازیم، ولی هنوز کاری انجام نداده اند.

به نظرم برای جذب مخاطب باید فیلم های خوب و جذاب ساخته شود، ولی متاسفانه در این زمینه با مشکل روبرو هستیم چون برای بیننده بسیار ناراحت کننده است که برنامه های دلخواه خود را با روشن کردن تلویزیون نمی بیند و همین باعث می شود تولیدات کانال های خارجی را نگاه کند.

در تلویزیون باید در ساخت برنامه ها از فرهنگ بومی اسلامی استفاده شود و مخاطبان هم جذب شبکه های خارجی می شوند. حتی فیلمسازان کشور هم در فیلم ها زندگی های مجلل را تبلیغ می کنند تا از این تبلیغ به پول برسند. که معتقد هستم این پول حرام است.

در واقع در تلویزیون خبری از برنامه سازی نیست. صدا و سیما بودجه آنچنانی ندارند. اگر هم بودجه داشته باشند برای افراد خاص، مثل مدیرانی است که تهیه کننده شده اند. با توجه به اینکه سریال «روزهای بی قراری» آخرین اثری است که ساخته ام و حدود دو سال پیش از تلویزیون پخش شده است، ولی تلویزیون پول ندارد و از صدا و سیما طلب دارم چون هنوز پول من را پرداخت نکرده اند.

امیر حسین شریفی این روز‌ها را چگونه می گذراند؟

 به دلیل ویروس کرونا کاری در دست ساخت ندارم به دلیل اینکه نمی توانم سلامتی افراد را به خاطر ساخت یک اثر با خطر مواجه کنم و تا مشخص شدن وضعیت این ویروس، کار را متوقف کرده ام. اخیرا کتاب می خوانم و کمتر برنامه های تلویزیون را نگاه می کنم. ترجیح می دهم مطالعه کنم تا اینکه برنامه های تلویزیونی را ببینم. چون تولیداتش برایم جذابیتی ندارد.

در پایان صحبتی دارید؟

مدیران برای سفارش ساخت آثار مناسبتی یک ماه قبل از آن مناسبت به برنامه سازان نگویند سریع یک سریال بسازید. چون ساخت یک اثر تلویزیونی نیازمند برنامه ریزی است.

قصه باید حدود 6 ماه تا یک سال از قبل نوشته شود، بعد از آن خوب خوانده و بررسی شود که سریال ها با قصه های خوبی ساخته شوند و برای مخاطب جذاب باشد. نه اینکه سریال در حال پخش است، ولی قسمت های بعدی آن هنوز در حال مونتاژ یا فیلم برداری است. به نظرم با عجله نمی توان فیلم ساخت. ما باید از خارجی ها یاد بگیریم که با حوصله فیلم بسازیم. چون سریال های آنها با حوصله مونتاژ و آماده پخش می شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رسانه تلویزیون رسانه ملی صدا و سیما برنا سینما و تلویزیون ایران ترکیه پول بودجه ویروس برنامه های تلویزیونی ایران بودجه پول ترکیه تلویزیون رسانه رسانه ملی شبکه های ماهواره ای مردم ایران برنا سینما فیلمنامه تهیه کننده شب دهم امیر حسین شریفی آوازهای سرزمین من جم تی وی روزهای بی قراری مرد نقره ای آشوبگران ویروس کرونا هشت بهشت تهیه کننده صدا و سیما برنامه ها سریال ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۵۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان

محسن صفایی فرد سردبیر مجله هنری «بوم» درباره این برنامه که پخش آن از سال گذشته در شبکه دو سیما آغاز شده به خبرنگار مهر بیان کرد: این برنامه بازنمایی هنر و هنرمندان ایرانی در میدان و مکان الهام بخش هنری است.

وی درباره رویکرد برنامه اضافه کرد: «بوم» می خواهد از استودیو بیرون بیاید و تصویری معنی‌دار از صحنه هنر ایران به چشم مخاطب برساند. هر قسمت از این برنامه سراغ آثار تازه هنری، اجراهای تازه، نمایشگاه ها و هنرمندانی که به دلایل مختلفی نامشأن مطرح می شود، می رود. برنامه گاهی به صورت متمرکزتر سراغ هنرمندان رفته و در این بخش دیداری با هنرمندان بزرگ دارد که چند سالی است کمرنگ بوده اند. کارنامه این هنرمندان در برنامه مرور می شود و گپ و گفت در محل کار و خانه آنها برگزار می شود.

«بوم» صرفاً یک برنامه با موضوع هنر نیست بلکه یک برنامه هنری است

صفایی فرد با تاکید بر خروج «بوم» از یک برنامه صرف استودیویی تصریح کرد: در این برنامه بنا داریم بیرون از استودیوها به ملاقات اثر هنری و هنرمند برویم و تلاش می کنیم «بوم» صرفاً یک برنامه با موضوع هنر نباشد بلکه یک برنامه هنری با قابی در خور شأن برای هنر و هنرمندان باشد. از جهت کیفیت بصری و قابی که تدارک می بینیم نیز هدفمان این بود تصویری باشکوه به چشم مخاطب برسانیم. این برنامه هدفی فردی را دنبال می کند که آموزش چشم اندازهای هنر ایران برای مخاطب است. «بوم» می خواهد زیبایی شناسی مخاطب را ارتقا دهد و البته نه به سبک یک برنامه تخصصی چون «بوم» در شبکه دو که شبکه زندگی است تعریف شده از این رو بیشتر سراغ هنرمندانی می رویم که بتوان به همراه آنها تصویری زیبایی شناسانه ارایه کرد.

سردبیر «بوم» اضافه کرد: در واقع بینندگان ما بیننده فضای هنری هستند اما فضای برنامه صرفاً نخبه پسند یا مشابه گفت‌وگوهای تخصصی و طولانی نیست.

وی درباره آیتم های برنامه توضیح داد: «بوم» در بعضی قسمت ها به فراخور موضوع برنامه روی یک موضوع متمرکز می شود مثلاً در برنامه ای که به مناسبت روز معلم پخش شد سراغ محمدرضا لطفی آهنگساز رفتیم که از زاویه معلمی او بود و تاکنون به شأن معلمی او پرداخته نشده بود.

پرسه در فضای هنر

صفایی فرد درباره حضور حامد مهربانی مجری برنامه نیز یادآور شد: «بوم» یک شخصیت پرسه زن و نوعی گشت و گذار در فضای هنر دارد. یکی از اجزای برنامه حامد مهربانی راوی برنامه است که به نوعی این شخصیت با او تعریف شده است. او هر هفته به تازه های هنر و آثار هنری می پردازد گاهی هم از یک هنرمند سراغ می گیرد. سال گذشته مجید انتظامی کنسرتی داشت که ما در ۲ قسمت به این کنسرت پرداختیم.

وی اضافه کرد: شخصیت محوری برنامه حامد مهربانی است که باید شکل بگیرد. او فقط مجری نیست و به نوعی صحنه گردان برنامه است، دست مخاطب را می گیرد و به جاهای مهم هنری می برد و مخاطب را با روایت هایی از هنر امروز ایران آشنا می‌کند. او سوابق پررنگی در اجرا دارد و حتی غیر از آن شأن برنامه سازی و تهیه کنندگی دارد و از این حیث انتخاب دقیقی بود. او یکی از افراد جدی در تحریریه و سردبیری است.

صفایی فرد در پااین درباره وجه تمایز برنامه نسبت به دیگر برنامه‌ها نیز عنوان کرد: مواجهه نزدیک با چهره هنر و هنرمند کمتر در قاب تلویزیون دیده شده است. ما آن تصویر استودیویی شده مکانیکی از برنامه ها را لااقل در این برنامه هنری به هم زدیم. به یک کنسرت، گالری یا موزه می رویم و جاهایی که در برنامه های دیگر و روتین هنرمندش مهم بوده برای ما در قالب محیط، نما و قاب، ارزش و حس و حال پیدا کرده است.

«مجله هنری بوم» با اجرای حامد مهربانی، تهیه‌کنندگی احمدرضا بلیغ و احمدرضا زارعی، کارگردانی کیانوش الطافی، سردبیری محسن صفایی فرد و همت گروه اجتماعی اقتصادی شبکه دو در مرکز هنری رسانه‌ای سلوک تهیه و تولید شده که چهارشنبه ها روانه آنتن شبکه دو می‌شود.

کد خبر 6098541 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • سریال ۸۷ به زودی از شبکه یک سیما پخش خواهد شد
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • نقش‌آفرینی بازیگر «لیسانسه‌ها» در «شب دیجور» محمود معظمی
  • پخش «رخنه» سریال جدید تلویزیون از امشب
  • سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود
  • تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان
  • «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • تهیه‌کننده نون‌خ: سعید آقاخانی دستمزد نجومی نگرفته/ آمار مخاطبان تلویزیون بیش از آن چیزی است که گفته می‌شود