Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیازسنجی مخاطب امروز یکی از اصلی‌ترین معیارهای لازم برای موفقیت یک رسانه است و تلویزیون به عنوان مهم‌ترین رسانه کشور برای موفقیت یکی از اصلی‌ترین مسائلش می‌تواند پرداختن به این موضوع باشد که امروز مخاطبان تلویزیون چه انتظاری از این رسانه دارند.

به گزارش خبرنگار برنا، قطعاً برنامه‌های تلویزیونی باید برای مخاطبان جذاب و دیدنی باشند و گروه‌های مختلف سنی را بتواند اقناع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور قطع نادیده گرفتن سلیقه مخاطب بی اعتمادی مخاطبان را به همراه خواهد داشت که نتیجه‌اش شکست رسانه ملی در رقابت با دیگر رسانه‌ها و ریزش شدید مخاطب خواهد بود.

بسیاری از کارشناسان بر این عقیده‌اند که با توجه به شرایطی که تلویزیون دارد و محدودیت‌های بسیاری برای این رسانه امکان رقابت با دیگر رسانه‌ها برای آن وجود ندارد. در گفت‌وگو با چند سینماگر این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم که در ادامه می‌خوانید:

محسن چگینی: تلویزیون جذابیت را از مخاطب گرفته است/ فیلمنامه مهمترین بخش اثر نمایشی است/ جذابیت قصه عامل موفقیت سریال

به نظر شما مردم از تلویزیون چه توقعی دارند؟ تولید برنامه های جذاب، ایجاد سرگرمی، نشاط، آموزش و بخش‌های خبری واقعی.

توقع مردم از تلویزیون چطور برآورده می شود؟ بخش عمده ای از کیفیت و جذابیت آثار تلویزیون طی سال های گذشته کمتر شده و توقعات مردم را برآورده نمی کند. البته  در بخش مسابقه و سرگرمی پیشرفت زیادی داشته‌ایم. آن هم به واسطه برنامه های مشابه که در دنیا پخش می شود، ولی در تولید آثار نمایشی، موفق نبوده ایم.

تلویزیون در گذشته رقیبی نداشت. مردم هر روز در پایان روز کاری مشتاقانه به تماشای برنامه های تلویزیون می نشستند و تقریبا همه برنامه ها بیننده فراوان داشت. اما شرایط با تحول تکنولوژی تغییر کرد و اکنون مردم در معرض بمباران رسانه ها قرار دارند و برای ساعات فراغت خود باید انتخاب کنند.

فیلم، سریال، خبر، شبکه های مجازی و میلیون ها محتوا در اختیارشان است، برای همین عرصه رقابت برای تلویزیون بسیار سخت شده و برای رقابت، جذابیت لازم است. تلویزیون هم به جذابیت در برنامه هایش احتیاج دارد تا توقع مردم برآورده شود.

برنامه سازها چگونه می توانند مردم را به دیدن تولیدات تلویزیون ترغیب کنند؟ جذابیت یک اثر محتاج  برنامه ریزی، تحقیق، نیروی متخصص و خلاقیت است که شامل ایده تا اجرا می شود و مهمتر نگاه مدیران و تصمیم گیران  سازمان صداوسیما است که نگاهشان وسیع تر، جسورانه تر  و حرفه ای تر شود تا فضا برای خلاقیت و جذاب شدن آثار فراهم شود.

 در پایان صحبتی دارید؟ امیدوارم یک برنامه و نگاه سازمانی منسجم در تلویزیون ایجاد شود و با تغییر مدیران اصول کارعوض نشود. این حوزه برای موفقیت بر اساس تجربه و تخصص سوار است و به راحتی نمی شود مدیری را جایگزین دیگری کرد تجربه هر مدیر در سازمان بسیار با ارزش و گران بها است و آن را نباید به راحتی به حراج گذاشت.

قدرت‌اله صلح میرزایی: تلویزیون نمی‌تواند پاسخگوی سلیقه‌های مختلف باشد/ تاثیر بیان نمایشی جذاب در افزایش مخاطبان تلویزیون/ سریال‌های ماهواره عاملی برای از هم پاشیدگی بنیان خانواده

به نظر شما مردم از تلویزیون چه توقعی دارند؟ مردم توقعات متفاوتی از برنامه های تلویزیون دارند. وقتی اسم مردم به میان می آید یعنی با سلیقه های متفاوت با حدود تقریبا بالای 80 میلیون نفر جمعیت روبرو هستیم. عده ای  از آنها به دیدن سریال یا اخبار، موضوعات علمی، آموزشی و ...  توجه بیشتری دارند و به آن بخش ها علاقمند هستند. ولی تلویزیون نمی تواند پاسخگوی سلیقه های مختلف باشد و همه را از خود راضی نگه دارد. حتی در هیچ جای دنیا تلویزیون نمی تواند کل جمعیت را با برنامه های خود راضی نگه دارد.

توقع مردم از تلویزیون چطور برآورده می شود؟ به نظرم تلویزیون با پژوهش و نظرسنجی دقیق می تواند مخاطبان خود را راضی نگه دارد. با علاقمندی و ذائقه آنها آشنا شود و بر طبق آن به سمت تولید برنامه هایی برود که جذابیت لازم را برای آنها داشته باشد. به تولیداتی که با زندگی آنها ملموس باشد توجه بیشتری داشته باشد. مشکلات آنها را در جامعه بازگو کند. به موضوعاتی که مهم و برای مردم زنگ خطر و گاهی امید بخش است پرداخته شود. در این صورت است که می تواند در جذب مخاطب موفق باشد.

برنامه سازها چگونه می توانند مردم را به دیدن تولیدات تلویزیون ترغیب کنند؟ به عنوان 40 سال سابقه فعالیت های هنری از جمله کارگردانی، نویسندگی و ... در این عرصه احساس می کنم که تلویزیون تلاش زیادی برای جذب مخاطب دارد و اینکه می گویند تلویزیون مخاطب کمی دارد درست نیست.

اگر تلویزیون در انتخاب فیلمنامه بیشتر توجه کند. تولیدات این رسانه برای مخاطبان جذاب می شود. سینما باید جذاب باشند با توجه به تولیدات ماهواره باید روی سریال ها که در ارتباط با جامعه و زندگی مردم است توجه بیشتری داشته باشند.

به نظرم بیان نمایشی یا نوع تعریف کردن یک سریال برای مخاطب خیلی می تواند مهم باشد چون اگر یک فیلم سینمایی یا سریال جذاب نباشد مخاطب به سمت رسانه های دیگری می رود.

ما باید خوراک خوب به مخاطب بدهیم که به سمت دیدن تولیدات مبتذل ماهواره ای که ناهنجاری های زیادی دارند کشیده نشود. چون از این طریق بنیان خانواده ها از هم پاشید می شود. پس باید تولیدات بیشتری داشته باشیم. حتی اگر در طول سال از هر برنامه ای از جمله سریال، برنامه های علمی و ... 500 عدد تولیدات داشته باشیم می توان گفت تلویزیون تولید برنامه های متفاوتی در این زمینه دارد البته باید بیشتر از هر چیزی به سمت رسیدن به جذابیت باشد.

از نقش رسانه ملی در انتخابات بگویید؟ رسانه ملی با برگزاری میزگردها و مناظرات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برای مخاطبان طی دوره های مختلف جذابیت ایجاد کرده است.

 برگزاری این برنامه ها در آستانه انتخابات در شناخت و انتخاب آگاهانه مردم نسبت به کاندیداهای مورد تایید موثر است. در این مناظرات نامزدهای انتخاباتی یکدیگر را نقد می کنند. مردم از این طریق اطلاعات خوبی بدست می آورند و نسبت به نامزدها شناخت پیدا می کنند که آگاهانه رای بدهند. در واقع برنامه سازان صدا و سیما تا کنون تلاش زیادی در این زمینه داشته اند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رسانه ملی رقابت تلویزیون رسانه خلاقیت خلاقیت ماهواره تلویزیون تلویزیون تلویزیون تلویزیون مشکلات جامعه رسانه ماهواره جامعه فیلم سینمایی خوراک ناهنجاری خانواده رسانه ملی انتخابات انتخابات ریاست جمهوری انتخابات صدا و سیما تلویزیون خوراک رسانه رسانه ملی ماهواره محسن چگینی قدرت الله صلح میرزایی تلویزیون نمی تواند مردم از تلویزیون برای مخاطب برنامه ها رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۳۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز شلوغ اخبار فرهنگی؛ از نمایشگاه کتاب تا کیانوش عیاری و حامد بهداد

آغاز به کار نمایشگاه کتاب تهران، پاسخ جشنواره کن به تهدید اعتصاب کارکنان، آخرین اقدام برای افزایش سهمیه حج و سود سپرده‌های حج و عمره، دست خالی پلتفرم‌ها و منوی محدود تلویزیون برای سینما، ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری و... از جمله اخبار امروز فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، امروز درهای سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به روی بازدیدکنندگان باز شد و همزمان با نمایشگاه حضوری در مصلی تهران، نمایشگاه مجازی کتاب‌ هم آغاز به کار کرد.

وزیر ارشاد: مردم کتاب را رها نکردند

مراسم رسمی افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران در حالی برگزار شد که به گفته وزیر ارشاد: «با همه مشکلات در برخی خانواده‌ها به دلیل مسایل معیشتی و اقتصادی انتظار می‌رود که به حوزه کتاب توجه نشود ولی مردم کتاب دوست، کتاب را رها نکردند.»

او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، تاکید کرد: به دلیل گرانی کاغذ در تولید کتاب ویژه کودک و نوجوان دچار مشکل هستیم اما بنای ما حمایت جدی است.

گزارش تصویری نخستین روز نمایشگاه کتاب تهران را اینجا ببینید.

درباره نمایشگاه کتاب بیشتر بخوانید:

«روز اوله دیگه!»

سهم فارابی و انجمن سینمای جوانان ایران از نمایشگاه کتاب

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله

عرضه جدیدترین کتاب محمود دولت‌آبادی در نمایشگاه

حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟

تهیه‌کننده فیلم «لایه‌های دروغ» که سه سال قبل در جشنواره فجر رونمایی شده بود، بیان کرد که این فیلم پس از تدوین دوباره با نام «تاوان» راهی اکران شده است.

پاسخ جشنواره کن به تهدید اعتصاب کارکنان

جشنواره فیلم کن نسبت به اعتراض گروهی از کارکنان خود، برای اعتصاب پیش از آغاز این جشنواره سینمایی واکنش نشان داد.

مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در گردهمایی ملی قرارگاه‌های راهبری مساجد استان‌ها تاکید کرد: داخل مسجد، باید نظام طبیعی و مردمی، با محوریت امام جماعت جاری و ساری باشد و مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست.

«پنجاه به دَر» قزوینی‌ها چگونه مدارس را تعطیل کرد؟

امروز پنجاهمین روزِ بهار است؛ روزی همزمان با آیینِ «پنجاه به درَ» قزوینی‌ها؛ آیینی کهن که حتی برگزاری آن بهانه‌ای برای تعطیلی مدارس شهر می‌شود!

آخرین اقدام برای افزایش سهمیه حج و سود سپرده‌های حج و عمره

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت درباره آخرین وضعیت سهمیه حج ایران و ابهام‌های مربوط به سود سپرده عمره و حج توضیحاتی داد.

آهنگ اعتراضی رپر آمریکایی خطاب به بایدن: خون روی دستانت است

«بنجامین هاموند هگرتی» رپر سرشناس آمریکایی با نام هنری «مک‌کلمور» با خواندن شعری تحت عنوان «مردم بی‌گناه در غزه با دلارهای ما کشته می‌شوند» به انتقاد از حمایت‌های آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه پرداخت و خواستار توقف فوری جنگ علیه فلسطین شد.

هوش مصنوعی نقاشی‌های جعلی را شناسایی کرد

هوش مصنوعی نقاشی‌های جعلی «مونه» و «رنوآر»‌ را از بین ۴۰ نقاشی تقلبی دیگر که به فروش گذاشته بودند، شناسایی کرد.

دست خالی پلتفرم‌ها و منوی محدود تلویزیون برای سینما

با آغاز دور جدید «هفت»، این برنامه همراه با «سینمای کوتاه» تنها برنامه‌های سینمایی این روزهای تلویزیون و نمایش خانگی به شمار می‌روند.

ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟

در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر بازگشت سریال «۸۷ متر» کیانوش عیاری به تلویزیون دست به دست شد؛ در حالی که مدیران سازمان صدا و سیما اعلام کرده‌اند خبر جدیدی مبنی بر پخش این سریال از تلویزیون وجود ندارد و بر همان تصمیم قبلی یعنی توافق با یکی از پلتفرم‌ها برای انتشار هستند.

پیشنهادهایی برای خواندن:

گزارش یک توقف

فیلمی با بازی حامد بهداد از کره‌ای‌ها جایزه گرفت

ریشه و علت گرفتاری‌ها در چیست؟

«غلامحسین بنان» از سنتی‌های سنت‌شکن بود

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سریال کیانوش عیاری آماده است؟/ باز هم جای خالی «کتاب باز»
  • طالبان فعالیت «افغانستان اینترنشنال» را ممنوع کرد
  • طالبان فعالیت «افغانستان اینترنشنال» را ممنوع کرد
  • مدیر رادیو معارف؛ از مدیریت کنداکتور تا شروعِ «عصر جوانی»
  • روز شلوغ اخبار فرهنگی؛ از نمایشگاه کتاب تا کیانوش عیاری و حامد بهداد
  • سریال ۸۷ به زودی از شبکه یک سیما پخش خواهد شد
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • رویان، مهیار عیار و چند سریال دیگر
  • پخش «رخنه» سریال جدید تلویزیون از امشب