Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، چهارمین نشست از گفت‌وگوهای راهبردی فرهنگستان هنر با سخنرانی محمد آقاسی دبیر ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع  شبکه نمایش خانگی در سالن گلستان هنر در فرهنگستان هنر برگزار شد.

محمد آقاسی دبیر ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، به تفاوت میان سینما و تلویزیون و شبکه نمایش خانگی، به‌عنوان یک بازیگر میانجی اشاره کرد و گفت: نظرسنجی‌ها نشان دادند که از زمان جان‌گرفتن نمایش خانگی تمایل به سمت ماهواره‌ها بسیار کمتر شده است و این نقطه قُوّت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظهور VODها به ما خاطرنشان کرد که پژوهش کنیم در دنیا چه اتفاقی در حال شکل‌گیری است. VODها با ترجمه  ویدئوهای هنگام درخواست یعنی اینکه شما در هر زمان و در هر جایی که اراده کنید به این ابزار دسترسی دارید. این صنعتی بسیار بزرگ در دنیاست و از سال ۲۰۱۸ میلادی جزء چند صنعت پردرآمد دنیا محسوب می‌شود. بیش از نیمی از جمعیت جهان در این فضا حضور دارند و نتیجه همه زحمات در نمایش‌نامه‌ها و رمان‌ها و سینما و تئاتر و تلویزیون، در این VODها به نمایش گذاشته می‌شود.

این پژوهشگر با این مقدمه نظری بحث را در پژوهش خود به تفاوت میان سینما و تلویزیون و «شبکه نمایش خانگی»، به‌عنوان یک بازیگر میانجی بین آن دو، کشاند و گفت: نظرسنجی‌ها نشان دادند که از زمان جان‌گرفتن نمایش خانگی تمایل به سمت ماهواره‌ها بسیار کمتر شده است و این نقطه قُوّت است. ظهور VODها به ما خاطرنشان کرد که پژوهش کنیم در دنیا چه اتفاقی در حال شکل‌گیری است. VODها با ترجمه «ویدئوهای هنگام درخواست» یعنی اینکه شما در هر زمان و در هر جایی که اراده کنید به این ابزار دسترسی دارید. این صنعتی بسیار بزرگ در دنیاست و از سال ۲۰۱۸م جزء چند صنعت پردرآمد دنیا محسوب می‌شود. بیش از نیمی از جمعیت جهان در این فضا حضور دارند و ماحصل تمامی زحمات در نمایش‌نامه‌ها و رمان‌ها و سینما و تئاتر و تلویزیون، در این VODها به نمایش گذاشته می‌شود.

مردم ایران ۱۱۲ دقیقه در روز تلویزیون تماشا می‌کنند

این جامعه‌شناس به اهمیت لایه‌ها و به اصطلاح برگه‌های زرد صفحات مجازی در افکار عمومی مردم و نظرسنجی آنها در مورد گرایش به این فضا توجه داد و گفت: مطابق نظرسنجی ما در مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی، مردم ایران ۱۱۲ دقیقه در روز تلویزیون تماشا می‌کنند. 

این مدیر فرهنگی پس از ارائه آمار تفصیلی در خصوص وضعیت شبکه­‌های نمایش خانگی در ایران و نیز رفتار مخاطبان در مواجهه با محتوای ارائه‌شده از سوی این شبکه‌ها، در جمع‌بندی سخنان خود گفت: تغییر ذائقه هنری مردم خطری جدی است که اگر به‌اشتباه رخ دهد، سال‌ها باید زحمت کشید تا آن را برگرداند. پس از پژوهش متوجه شدیم که مردم به شبکه نمایش خانگی اقبال فراوانی نشان می‌دهند و این ظرفیت مهمی است که می‌تواند فضای میانجی بین فضای تلویزیون و سینما باشد. این موضوع می‌تواند به آفرینش مخاطب جدید در نمایش خانگی منجر شود. این امر می‌طلبد که با آن برخورد منطقی و حقوقی شود و نگذاریم که احساسات حکمرانی کند. در این صورت است که می‌توانیم امیدوار باشیم اتفاقات خوبی در حوزه هنر می‌افتد. اگر سیاستی را در برهه‌ای از زمان طراحی می‌کنیم، نباید با تغییر دولت‌ها به آنها بی‌توجهی کنیم.

شبکه خانگی؛ چالش و آسیب‌ها و پیشنهادات راهبردی 

آقاسی با اشاره به آسیب‌شناسی درباره شبکه نمایش خانگی گفت: ضعف نظارت محتوایی بر آثار تولیدشده؛ ضعف زیرساخت‏های حقوقی و قانونی؛ ضعف زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی و فقدان مدیریت مستقل و تخصصی در بدنه سازمان سینمایی برای برنامه‏‌ریزی و هدایت ویدئورسانه در فرایند و زنجیره تولید تا پخش از چالش‌های این حوزه است.

وی همچنین ابتذال و سطحی‌‏نگری در تولید برخی محصولات شبکه نمایش خانگی،‌ ضعف نظام رده‌بندی سنی و محتوایی برای محصولات و عدم شفافیت مالی شبکه نمایش خانگی و آلوده‌شدن برخی تولیدات به فساد و پولشویی را از دیگری چالش های این حوزه برشمرد.

 او  الزام شورای هنر به لحاظ سیاست‌های شبکه نمایش خانگی در سند سینما و  الزام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشکیل کارگروه بازنگری آیین­‌نامه‌­ها و مقررات مربوط به اعطای مجوز به ساخت برنامه­‌های شبکه نمایش خانگی را پیشنهاد کرد: در سیاست‌های توزیع و نمایش فیلم‌های سینمایی و مواد سمعی و بصری خارجی و همچنین شرایط استفاده صحیح از لوازم و تجهیزات و محصولات مختلف سمعی و بصری و برنامه‌های تصویری در قالب ویدئو توسط شورای هنر بازنگری و شورای هنر به تدوین سیاست‌های توزیع و نمایش فیلم‌های سینمایی و مواد سمعی و بصری داخلی ملزم شود.

اسماعیل پناهی دبیر مجموعه گفت‌وگوها هم در ابتدای این نشست گفت: همان‌طور که لیوتار در کتاب وضعیت پست‌مدرن؛ گزارشی درباره دانش می‌­گوید، دوره کلان‌روایت‌ها و ابرساختارها و حاکمیت مطلق حقایق فراگیر جهان‌شمول و ایده­‌ها و ارزش­‌های جهان‌بنیان سپری شده است و دوره به‌رسمیت‌شمردن  خرده‌روایت‌ها  یا روایت­‌های محلی فرارسیده است. متناظر با تحولات فکری و فلسفی در دهه‌های پایانی قرن بیستم و آغاز قرن بیست‌ویکم، حوزه­‌های فرهنگ و سیاست‌گذاری فرهنگی نیز دچار تحول شد.

وی گفت: به‌تدریج ابررسانه‌ها و غول‌های رسانه‌ای مرجعیتشان را در شکل‌دهی به افکار عمومی از دست دادند و اعتبارشان کمتر شد. بنگاه‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی بزرگ با رقبایی در میان رسانه­‌های کوچک مردمی و بعدها شبکه‌های نمایش خانگی و شبکه‌های اجتماعی مواجه شدند. در کشور ما هم رسانه‌های ملی از نیمه‌های دهه ۱۳۸۰ با بحران مخاطب مواجه شدند و سیاست‌گذاران، ناگزیر، با شکل‌گیری شبکه‌های خانگی، رسانه‌های مردمی و خصوصی را به رسمیت شناختند. این تحولات چالش‌ها و مسائل بسیاری را در عرصه فرهنگ و هنر رقم زد که امروز به بعضی از آنها می‌پردازیم.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگستان هنر شبکه نمایش خانگی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگستان هنر شبکه نمایش خانگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگستان هنر شبکه نمایش خانگی ایران شبکه نمایش خانگی فرهنگستان هنر شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۸۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت

به گزارش قدس آنلاین، تلویزیون در دهه کرامت از جمعه، ۲۱ اردیبهشت تا دوشنبه، ۳۱ اردیبهشت با برقراری ارتباط زنده با آستان ملکوتی امام رضا(ع)، پخش مستند، میان برنامه‌های مناسبتی با دهه کرامت و پوشش و پخش مجالس مولودی خوانی برنامه هایش را روی آنتن می برد.

این برنامه ها به تبیین سیره امام رضا علیه السلام و حضرت معصومه سلام الله علیها خواهند پرداخت.

شبکه یک

برنامه زنده «توحید خانه» از شنبه، ۲۲ اردیبهشت هر روز ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه یک پخش خواهد شد.

مستند «سمت اقیانوس» با موضوع زائران امام رضا(ع) از شنبه، ۲۲ اردیبهشت هر روز ساعت ۱۲:۴۵ روی آنتن شبکه یک سیما می رود.

همچنین برنامه های «صبح بخیر ایران» و «ایران دوست داشتنی» نیز برنامه های خود را با ایام دهه کرامت منعطف خواهند کرد.

شبکه دو

برنامه زنده «صبحانه ایرانی» با موضوعات و اخبار متنوع سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی که به مناسبت دهه کرامت به این ایام منعطف خواهد شد و آیتم‌های متنوع و پلاتوهای ویژه‌ای را در نظر خواهد گرفت. این برنامه گفت وگوهایی نیز با کارشناسان مذهبی در مورد سیره عملی و کرامات اخلاقی حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) خواهد داشت.

برنامه «پناه» هر شب ساعت ۲۲ به صورت زنده در حرم رضوی روی آنتن خواهد رفت و در دهه کرامت با دعوت از مهمانان مرتبط و کارشناسان مذهبی در مورد سیره و کرامات اخلاقی حضرت امام رضا (ع) و خواهر گرامی آن حضرت، حضرت فاطمه معصومه (س) به گفتگو خواهد پرداخت.

سخنرانی واعظان در حرم رضوی و حرم حضرت فاطمه معصومه(س) در قم و پخش مولودی‌خوانی و کلیپ‌های تصویری مرتبط با دهه کرامت از دیگر برنامه های شبکه دو در این ایام خواهد بود.

برنامه «بیا وسط» به صورت زنده هر روز ساعت ۱۹:۱۵ و مسابقه «صد در صد» هر روز ساعت ۱۸:۴۰ منعطف با دهه کرامت روی آنتن خواهند رفت.

شبکه سه

به مناسبت دهه کرامت شبکه سه سیما مینی سریال «روزی روزگاری برادر» را پخش می کند.

مینی سریال «روزی روزگاری برادر» در ۸ قسمت ۴۰ دقیقه ای هر شب حوالی ساعت ۲۱ پخش می شود.

شبکه چهار

ویژه برنامه دهه کرامت شبکه چهار با عنوان «ماجرای خورشید هشتم» در ۱۰ قسمت از شنبه، ۲۲ اردیبهشت ساعت ۲۰:۳۰ پخش می شود.

این برنامه به تهیه کنندگی سید یزدان ملک آبادی و اجرای حمید سبحانی‌ صدر روی آنتن می رود.

شبکه نسیم

ویژه برنامه «کودک شو» با اجرای ملیکا شریفی نیا و با حضور دانش اموزان دختر به مناسبت روز دختر جمعه، ۲۱ اردیبهشت ماه ساعت ۲۲ از شبکه نسیم به روی آنتن می رود.

شبکه آموزش

برنامه «مثبت آموزش» شبکه آموزش سیما منعطف با دهه کرامت روی آنتن می رود.

شبکه قرآن و معارف

برنامه گفت وگو محور «یاد خدا» با حضور کارشناسان مختلف و با موضوع گرامی داشت دهه کرامت از روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت هر شب ساعت ۲۰ بر روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما می رود.

پخش سخنرانی های علما و روحانیون از حرم مطهر حضرت معصومه (س) در باب دهه کرامت هر شب ساعت ۱۸:۳۰ به صورت زنده از شبکه قرآن ومعارف سیما پخش می شود.

همچنین برقراری ارتباطات مستقیم و پخش تصاویر زنده از جشن ها و سخنرانی های مختلف در صحن های بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) از دیگر برنامه های شبکه قرآن و معارف سیما است.

پخش میان برنامه‌های مناسبتی، مجالس مولودی خوانی، قرائت ادعیه های مختلف و ترتیل جزخوانی نیز از تدارک شبکه قرآن ومعارف سیما در دهه کرامت می باشد.

شبکه تهران

گروه معارف شبکه تهران، با تدارک ویژۀ دو برنامه «تا نیایش» و «کرامت رضوی» دهه کرامت را گرامی می‌دارد. برنامه ظهرگاهی «تا نیایش» از روز پنج شنبه، ۲۷ تا دوشنبه، ۳۱ اردیبهشت ماه به مدت ۵ روز به مناسبت دهه کرامت حوالی ساعت ۱۲:۱۵ روی آنتن می رود. این برنامه ترکیبی به صورت زنده و مستقیم از مشهد مقدس، حرم مطهر امام رضا (ع) به تهیه‌کنندگی علیرضا هنرمند و محمد جوادی‌نژاد پخش می‌شود. «تا نیایش» دارای بخش گفت‌وگو (مجری و کارشناس)، پخش تصاویر زائران حرم امام رضا(ع) و پلی‌بک‌های تماشایی خواهد بود.

ویژه‌ برنامه ترکیبی «کرامت رضوی» نیز از ۲۷ اردیبهشت ماه به مدت ۵ شب ساعت ۲۴ به‌ صورت زنده و ترکیبی از حرم رضوی در دهه کرامت تماشایی می‌شود. بخش گفت‌وگو با کارشناس، پخش تصاویر زائران حرم امام رضا (ع)، مدیحه‌سرایی و پلی‌بک‌های مرتبط با برنامه از بخش‌های تماشایی این برنامه است.

شبکه افق

برنامه «صاد» در روزهای یک شنبه و دوشنبه، ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت و سه شنبه، ۱ خرداد با اجرای یامین پور، به مناسب ایام کرامت ساعت ۲۲ پخش می شود.

شبکه سلامت

برنامه های «مثبت سلامت» و «دوربین سلامت» منعطف با ایام دهه کرامت روی آنتن شبکه سلامت می رود.

شبکه کودک

ویژه برنامه عروسکی «ماجراهای نوید» و «بچه مرشد» منعطف با دهه کرامت روی آنتن شبکه کودک می رود. برنامه «بچه مرشد» از کنار مزار حکیم ابوالقاسم فرودسی در شهر طوس به صورت زنده روی آنتن می رود.

شبکه مستند

مستندهای «کریم بانو» و «بنای محبت» در دهه کرامت به ترتیب شنبه و سه‌شنبه ۲۲ و ۲۵ اردیبهشت ساعت ۱۹:۳۰ از شبکه مستند پخش می شود. همچنین مستند «از جنس بلور» نیز از شنبه، ۲۲ اردیبهشت تا چهارشنبه، ۲۶ اردیبهشت ساعت ۲۰:۳۰ روی آنتن می رود.

شبکه امید

فیلم های سینمایی «ماجرای رسیدن به ستارگان» و «جهان من» همزمان با روز دختر پنج شنبه و جمعه ساعت ۱۷ از شبکه امید پخش می شود.

مستندهای «عروسک کوکی نیستم» و «دختر بهمنشیر» پنج شنبه و جمعه ساعت ۲۳ پخش می شود.

پخش مستند «سرزمین خورشید» و انیمیشن سینمایی «مشهد دوست داشتنی»، وله و کلیپ گروه های سرود نوجوان و «نونوا» از دیگر تدارکات شبکه امید برای دهه کرامت است.

شبکه جام جم

مستند «مهمانان درب شماره ۱۷» با محوریت گردشگران غیر مسلمان و توریست در حرم حضرت معصومه (س) و مجموعه تلویزیونی «کسی که نمی شناختم» در دهه کرامت از شبکه جام جم پخش می شود. همچنین ویدیوهای ارسالی مخاطبان از سراسر دنیا، تصاویری از خاطرات، واگویه ها و زیارت های از راه دور عاشقان امام هشتم نیز در فواصل برنامه ها پخش خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ادعای وزیر ارتباطات درباره پرتاب ماهواره به فضا در دولت سیزدهم
  • معادل ۱۲ سال در دولت سیزدهم پرتاب ماهواره به فضا انجام شد
  • «شب» را در افق تماشا کنید!/ پخش چند فیلم مناسبتی در تلویزیون
  • ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت
  • برنامه‌های تلویزیون در «دهه کرامت»
  • ماجرای کوچ عمو پورنگ از تلویزیون
  • روایت بازیگر زن سینما از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می کند
  • کاری که تلویزیون با ما می‌کند!
  • عمو پورنگ از تلویزیون رفت
  • «اخت الرضا» راهی شبکه نمایش خانگی شد