Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، «تبلیغات» از اساسی‌ترین مقدمات فروش و البته دیده شدن یک فیلم به شمار می‌رود، موضوعی که در طول سالیان گذشته نشان داده است یک فیلم می‌تواند به لحاظ محتوایی و البته فیلمنامه از آثار ضعیف به حساب بیاید اما با پخش چندین و چندباره تیزرهای تبلیغاتی‌اش از بستر تلویزیون و یا بسترهای تبلیغاتی دیگر به فروش قابل توجهی دست پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه فضای مجازی در طول این سال‌ها اثبات کرده است که می‌تواند به فروش یک فیلم کمک کند اما همچنان این اعجاز قاب سیماست که پیشروتر از هر فضایی به دیده شدن یک فیلم کمک می‌کند، همان موضوعی که سینماگران هم کتمانش نمی‌کنند و همواره به لزوم تبلیغ در تلویزیون صحه می‌گذارند؛ تلویزیونی که البته کم‌کار است و هنوز که هنوز است مختصات شفاف بهره‌مند شدن یک فیلم از تبلیغاتش را روشن نکرده، همین امر هم در طول این سال‌ها باعث ایجاد اختلافاتی بین سینماگران و متولیان تلویزیون شده است.

در این شرایط پخش تبلیغات یکی از فیلم‌های اکران نوروز امسال از یکی شبکه‌های فارسی‌زبان ماهواره به‌رغم منع قانونی، از اتفاقات عجیب و قابل پیگیری محسوب می‌شود.

مروری بر یک منع قانونی

«هزینه تبلیغات و اطلاع رسانی در تلویزیون ملی بالاست. آقای روحانی! به محض پخش آگهی سینمایی در شبکه‌های ماهواره‌ای، دادستان جلوی اکران یک فیلم را گرفتند. درخواست من این است که قوه مجریه با قوه قضائیه در این زمینه به تعامل برسد، مگر تبلیغ کالای فرهنگی بد است که ماهواره‌ها انجام می‌دهند.» این سخنان یکی از کارگردانان سینماست که در سال ۹۵ همزمان با اوج‌گیری پخش تیزرهای تبلیغاتی فیلم‌هایی سینمایی از ماهواره در ضیافت افطاری رییس‌جمهور وقت مطرح کرد. همان زمانی که گیشه فیلم‌ها به دلیل پخش بی وقفه تیزرهای آنها از شبکه‌های ماهواره‌ای رونق پیدا کرد اما همین امر بعدها تبعاتی برای صاحبان فیلم‌ها به همراه داشت و بلافاصله دادستانی با ورود به ماجرا باعث وقفه در اکران فیلم‌ها و احضار تهیه‌کنندگان این آثار به دادگاه شد.

اتفاقاً همان زمان بود که سینماگران از اختلاف تعرفه تبلیغات در شبکه‌های ماهواره‌ای و تلویزیون سخن به میان آوردند و پس از آن بود که به عنوان اقدامی متقابل قرار شد تلویزیون به نحو جدی‌تر و به طور رایگان تیزرهای تبلیغاتی در چند نوبت مشخص در اختیار فیلم‌های سینمایی قرار بدهد اما رفته رفته با آنکه ممنوعیت تبلیغ در شبکه‌های ماهواره‌ای پابرجا باقی ماند اما به نظر می‌رسد قانون پخش رایگان تیزرها از شبکه‌های ملی تقلیل و تغییر پیدا کرد.

فیلم‌های سینمایی حالا از ترفندهای مختلفی برای تبلیغات استفاده می‌کنند که بارزترین آن رونق گرفتن شبکه‌های مجازی است اما در این بین اقدام عجیب سازندگان فیلم سینمایی «قدغن» برای پخش آنونس های فیلم از شبکه جم‌تی‌وی نشان از بازگشت به سال ۹۵ دارد، فیلمی که البته تیم تبلیغاتش از آغاز اکران تاکنون از هیچ شیوه نامتعارف تبلیغاتی در فضای مجازی فروگذار نکرده، گاه از حربه حضور یک خواننده قبل از انقلابی استفاده کرده، گاه آن را فیلمی با سوژه ممنوعه معرفی کرده و اخیراً هم شایعه احتمال توقیفش را مطرح کرده‌اند!

فرصت نابرابر در تلویزیون

از پنج فیلم اکران نوروزی تا به اینجای کار چهار فیلم از شرایط تبلیغاتی تلویزیون گله‌مند هستند، فیلم‌هایی که سهم چندانی از این تبلیغات ندارند و کمتر در ویترین رسانه ملی دیده می‌شوند. این نشان می‌دهد که تلویزیون بر سر آن وعده اولیه‌اش صادق نمانده است. تا آنجا که صاحبان آثار از این موضوع به عنوان یک گروکشی نام می‌برند و آن را اصلی‌ترین مانع برای سرد ماندن گیشه‌هایشان توصیف می‌کنند. همین چند روز پیش هم بود که سازندگان فیلم سینمایی «مرد بازنده» ساخته محمدحسین مهدویان در نامه‌ای گلایه‌امیز به صداوسیما این را یک بی‌عدالتی آشکار عنوان کردند.

با این حال از میان همین پنج فیلم ترکیب نوروزی تنها همان «قدغن» است که به سراغ شبکه‌های ماهواره‌ای رفته است؛ شرایطی که به لحاظ نبود امکان تبلیغ در رسانه ملی برای اغلب فیلم‌ها یکسان است اما در چنین وضعیتی هم گذاشتن پا فراتر از قانون را به عنوان ابزاری توجیهی محسوب نکرده‌اند.

قانون سکوت می‌کند؟

به نظر می‌رسد بعد از گذشت پنج سال قانون ممنوعیت استفاده از شبکه‌های ماهواره‌ای برای پخش تبلیغات همچنان به قوت خودش باقی است، گرچه آن تب و تاب و بگیر و ببندهای ابتدایی را ندارد اما همچنان قانونی است که طبق تعریفی که دارد التزام به آن ضروری است، شرایطی که با وجود بدعهدی تلویزیون تغییر نکرده اما هنوز یک قانون است.

باید دید مسئولان سازمان سینمایی نسبت به این اتفاق چه موضعی را اتخاذ می‌کنند و آیا با سازندگان فیلم «قدغن» برخورد می‌کنند یا نه؛ فیلمی که به خودی خود هنوز حضورش در ترکیب نوروزی ابهام‌برانگیز است و هنوز شورای صنفی نمایش پاسخی درباره این نداده است که در فصلی که متقاضیان زیادی برای نمایش دارد و جزو طلایی‌ترین بازه‌های اکران به شمار می‌رود چگونه فیلمی با چنین سطحی توانسته به آن راه پیدا کند!

کد خبر 5454064 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: قوه قضاییه شبکه جم تی وی ماهواره شبکه های ماهواره ای تئاتر ایران کارگردان تئاتر نوروز هنرمندان تئاتر فیلم سینمایی تئاتر در خانه قطب الدین صادقی حضور هنر ایران در جهان موسیقی ایرانی کوروش زارعی موسیقی پاپ شبکه های ماهواره ای فیلم ها یک فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۴۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای وزیر ارتباطات درباره پرتاب ماهواره به فضا در دولت سیزدهم

آفتاب‌‌نیوز :

عیسی زارع‌پور در دیدار با آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اظهار داشت: شبکه ملی اطلاعات که دغدغه رهبر معظم انقلاب و از حوزه‌های راهبردی کشور است، در یک دهه گذشته با وجود همه زحماتی که کشیده شده، به عنوان اولویت نخست مطرح نبوده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: حوزه فضایی در دولت سیزدهم احیا و متحول شده به طوری که از ابتدای فعالیت این دولت تا کنون ۱۲ پرتاب ماهواره به فضا انجام شد که این معادل ۱۲ سال پیش از آن است

وی ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات در ابتدای دولت و در حدود یک دهه فعالیت گذشته، حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشت؛ اما اکنون با گذشت تنها ۲.۵ سال از عمر دولت سیزدهم، به حدود ۶۰ درصد رسیده و اکنون تمرکز ما بر افزایش کیفیت و بومی سازی تجهیزات است.

وزیر ارتباطات با اشاره به رشد چشمگیر کاربران شبکه‌های اجتماعی داخلی گفت: به عنوان نمونه پیام‌رسان ایتا در ابتدای دولت حدود ۲.۵ میلیون کاربر فعال ماهانه داشت؛ اما امروز حدود ۳۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و ترافیک آن نیز بیش از ۲۰ برابر رشد داشته است.

وی شبکه ملی اطلاعات را زیرساخت فضای مجازی کشور عنوان و بیان کرد: نیاز‌های اساسی مردم را از اینترنت آمریکایی جدا کردیم تا اگر اتفاقی افتاد برای زندگی و کسب و کار مردم مشکلی ایجاد نشود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ادعای وزیر ارتباطات درباره پرتاب ماهواره به فضا در دولت سیزدهم
  • معادل ۱۲ سال در دولت سیزدهم پرتاب ماهواره به فضا انجام شد
  • «شب» را در افق تماشا کنید!/ پخش چند فیلم مناسبتی در تلویزیون
  • فیلم‌ های سینمایی امروز تلویزیون + جدول فیلم‌ های امروز، پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت
  • «اخت الرضا» و «همه دختران من» در آخر هفته تلویزیون
  • فیلم سینمایی «آبی روش» پروانه نمایش گرفت
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت/ اکران به زودی در سینماها
  • کاری که تلویزیون با ما می‌کند!
  • اعتراف یک کارگردان: من از نزول خوارها پول می‌گرفتم تا...